Olej z czarnuszki uznawany jest za jeden z najszlachetniejszych olejów wykorzystywanych w kuchni. Posiada korzenny zapach i ciemny, miodowy kolor. Tłoczony na zimno posiada niską temperaturę dymienia, co oznacza, że odradza się smażenie, pieczenie i gotowanie z jego udziałem. Stosowany na zimno może być pity na czczo lub wykorzystywany w celu wzbogacenia smaku sałatek lub…
-
Domowe ciasta najlepszej jakości Nasza pracownia słynie nie tylko z efektownych, stylizowanych wedle życzenia klienta tortów, ale również z domowych wypieków. Oferujemy więc pełen przekrój ciast znanych i lubianych przez każde pokolenie – tradycyjne torty i ciasteczka będą cieszyć się powodzeniem na wszystkich stołach, wzbudzając entuzjazm zarówno zaproszonych gości, jak i domowników. Dodatkowo wykorzystując jedynie…
-
Sezam to popularny dodatek do wielu przysmaków, i choć większość z nas kojarzy go ze słodyczami, warto pamiętać o jednym – nasiona sezamu to źródło wielu cennych składników odżywczych, dzięki którym nasz organizm może lepiej radzić sobie z codziennymi wyzwaniami. Dlaczego warto sięgać po sezam? W jaki sposób jego nasiona mogą wpływać na ogólny stan…
-
Ciekawy smak oraz liczne przepisy na pyszne dania z jej udziałem sprawiają, iż kiszona kapusta w polskiej diecie zajmuje bardzo ważne miejsce. Warto pamiętać, iż to warzywo to nie tylko ciekawy składnik wielu potraw, ale i źródło wielu cennych dla naszego zdrowia składników. Dlaczego warto częściej sięgać po kiszoną kapustę? Jakie korzyści może nam przynieść…
-
Większość polskich kobiet bardzo lubi gotować. Zajęcie to jest niezwykle przyjemne pod warunkiem, że mamy czas i duży wybór składników. Na co dzień częściej jednak zdarza się taka sytuacja, że mamy tylko kilka podstawowych składników i musimy stworzyć z tego coś smacznego. Jest to jak najbardziej możliwe, wystarczy odrobina inwencji. Jakie składniki najczęściej mamy w…